Bus se zabio u vrtić u Kanadi, poginulo dvoje djece. Svjedok: Vozač je samo vrištao

Ilustracija: Shutterstock

GRADSKI autobus se danas zabio vrtić u kanadskom gradiću Laval, sjeverno od Montreala, pri čemu je dvoje djece poginulo, javlja AP.

Šestero djece završilo je u bolnici. Vozač autobusa (51) uhićen je te optužen za ubojstvo i obijesnu vožnju. Policija još utvrđuje zašto se vozač autobusom zabio u vrtić.

Nakon nesreće su brojni roditelji otišli u vrtić kako bi provjerili stanje svoje djece. Policija ih je usmjerila u obližnju osnovnu školu koja je sada glavno mjesto okupljanja nakon nesreće. Na mjesto nesreće stiglo je više policijskih vozila, kao i vozila hitne pomoći.

Svjedok: Vozač je izašao iz busa i skinuo svu odjeću sa sebe te počeo vrištati

Gradonačelnik Lavala Stephane Boyer rekao je da je vozač radio za Societe de transport de Laval oko 10 godina i da nema nikakvih incidenata u svom dosjeu.

"Postoji teorija da se radilo o namjernom činu, ali to tek treba potvrditi istraga", rekao je Boyer.

Hamdi Benchaabane koji živi u blizini vrtića rekao je da je požurio na mjesto nesreće i da su on i troje roditelja uspjeli savladati vozača, koji je, kako kaže, izašao iz autobusa, skinuo svu odjeću i počeo vrištati.

"Kada je izašao iz busa, prvo je skinuo svu odjeću sa sebe. Samo je vikao. Scena je bila kao iz noćne more. Vozač kao da je bio u nekom drugom svijetu", rekao je svjedok.

"Moje srce je danas s ljudima iz Lavala. Nijedna riječ ne može otkloniti bol i strah koji osjećaju roditelji, djeca i radnici vrtića – ali mi smo tu za vas. U mislima su mi svi koji su pogođeni ovim tragičnim događajem", tvitao je kanadski premijer Justin Trudeau.

 

 

 

 

Pročitajte više