Automobilom udario policajca na parkiralištu "Zagrebparkinga"

ZAGREBAČKI 61-godišnji vozač jučer je automobilom udario i ozlijedio policajca koji ga je pokušao spriječiti da ode s parkirališta "Zagrebparkinga" gdje se čuvaju vozila odvezena "paukom", izvijestila je danas policija.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame, vozač je neprimjećeno ušao na parkiralište u Strojarskoj ulici, gdje se nalazio njegov "peugeot 405".

Ušao je u automobil i dovezao se do izlazne rampe, gdje ga je 38-godišnji policajac zaustavio i zatražio osobnu iskaznicu. Vozač je odbio pokazati dokumente i nastavio vožnju, a policajac je stao pred automobil pokušavajući spriječiti njegov odlazak. No, 61-godišnjak je dodao gas i prednjim branikom udario policajca u lijevo koljeno.

Potom je pobjegao s mjesta nesreće, a policija ga je nedugo zatim po registarskim tablicama pronašla na njegovoj adresi, kazala je Vulama.

Dodala je da mu je automobil na "paukovo" parkiralište odvezen o gradskom trošku, jer je bio parkiran na mjestu koje je zbog Dana mrtvih zahvatila posebna prometna regulacija.

No, iako nije morao platiti troškove "pauka" vozač će se uskoro suočiti s kaznenom prijavom za sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti, kažu u policiji.

Policajac kojeg je udario lakše je ozlijeđen, a pomoć mu je zbog hematoma pružena u Klinici za traumatologiju.

Pročitajte više