Autoprijevoznici ne odustaju od blokade ceste D1

UDRUGA hrvatskih autoprijevoznika iz Solina, koja je jučer odustala od najavljene blokade državne ceste D1 od Gračaca do Karlovca, najavila je danas da je blokada ceste u idućih nekoliko dana ipak moguća ne nađu li se druga rješenja.

Predsjednik Udruge Stipe Vučemilović sa današnje je konferencije za novinare pozvao premijera Ivicu Račana da ih primi na razgovor kako bi mu predočili dokumentaciju koja, kako kaže, dokazuje da postoji korupcija i kriminal unutar Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

Udruga hrvatskih autoprijevoznika okuplja 47 članova, a blokadom ceste željela je, kako kaže, izraziti nezadovoljstvo cijenom goriva, cestarina, visokim premijama osiguranja i ograničenjem prometa u turističkoj sezoni odnosno korigiranje vremenske zabrane za promet kamionima na cestama u zemlji tijekom turističke sezone.

Vučemilović je danas istaknuo da nema potrebe za daljnjim prosvjedom postigne li se dijalog, no ako do blokade cesta ipak dođe najavio je da neće tražiti prethodno odobrenje policije niti će biti poznato koju cestu ili granični prijelaz će blokirati.

Tvrdi da se zabranom njihova prosvjeda ministar Lučin ponio diktatorski dok istovremeno povorci homoseksualaca daje veliko osiguranje.

Pročitajte više