Let Croatia Airlinesa 2 puta vraćen u Zagreb, putnici ljuti: "Čekamo na šalterima"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LET Croatia Airlinesa koji je jutros u 6:40 iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman poletio za München dva puta je vraćen u Zagreb, javljaju nam čitatelji. Prvi je put preusmjeren nakon otprilike pola sata leta, a zatim je, nakon što je ponovo poletio, sletio nakon 15-ak minuta.

"Popravljali su ga gotovo sat vremena, a putnike nisu puštali da izađu iz aviona. Nakon što su pretpostavili da je popravljen, avion je poletio i nakon 15 minuta vožnje se ponovno okrenuo i vratio u Zagreb. Putnici trenutno sada čekaju na šalterima Croatia Airlinesa da vide kako dalje i kojim letom", javlja nam čitateljica.

Iz Croatia Airlinesa su potvrdili da se dogodio kvar na zrakoplovu te da su ga morali dva puta preusmjeriti u polazišnu zračnu Luku. Kako doznajemo od glasnogovornika kompanije Davora Janušića, do kvara je došlo na sustavu za reguliranje tlaka u putničkoj kabini.

"Očekivalo se da će se kvar brzo otkloniti"

"Javila se indikacija kvara i, u skladu s operativnim procedurama kompanije te preporukama proizvođača za takve situacije, zrakoplov je preventivno preusmjeren u zračnu luku Zagreb, gdje je tehničko središte Croatia Airlinesa.

Zrakoplov je pregledan u skladu s operativnim priručnicima te je ponovo vraćen u promet. Putnici su ostali u zrakoplovu zbog toga što se očekivalo da će se ta greška brzo ukloniti jer bi izlazak putnika iz zrakoplova u putničku zgradu i natrag puno duže trajao. To je uobičajena procedura, da se zrakoplov pokuša čim prije vratiti u promet", kaže Janušić.

"Međutim, nakon ponovnog polijetanja prema Münchenu pojavila se ista greška i zrakoplov je opet vraćen u Zagreb, gdje je sada na tehničkom servisu, a, nažalost, let za München je otkazan. O svim putnicima se vodi briga u skladu s europskom odredbom i oni će tijekom dana biti preusmjereni na druge letove do svog odredišta. Croatia Airlines se ispričava putnicima na neplanirano poremećaju u putovanju, kao što sam rekao, o njima se vodi skrb i svi će biti zbrinuti", dodaje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više