Avion Croatia Airlinesa na putu za Zurich morao natrag u Zagreb zbog indikacija tehničkog kvara

Foto: FAH

KAKO je Indexu potvrđeno iz Croatia Airlinesa, današnji let iz Zagreba za Zurich u 8.20 sati morao je biti preusmjeren nazad za Zagreb, i to zbog indikacija tehničkog kvara.

"Tijekom današnjeg redovitog leta Zagreb-Zurich, s polijetanjem u 8.20 minuta, došlo je do indikacije tehničkog kvara na sustavu za odleđivanje krila zrakoplova DASH-8.

Preventivno je odlučeno da se zrakoplov preusmjeri natrag u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa, gdje imamo najveći broj ljudi i najviše rezervnih dijelova. To je najjednostavnije i najbrže.

Standardna sigurnosna procedura

Riječ je o standardnoj sigurnosnoj proceduri, to je događaj koji ničime nije utjecao na sigurnost letenja, odnosno putnika.

U avionu se u tom trenutku nalazilo 66 putnika. Croatia Airlines se i ovim putem ispričava putnicima na poremećajima u planovima letenja", kazao je za Index glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Doznajemo i kako su putnici oko 12.10 sati krenuli za Zurich s istim zrakoplov,  nakon što je isti tehnički pregledan i nakon što je popravljen taj manji kvar.

Pročitajte više