B. Mikšić će tužiti bivšeg policijskog inspektora zbog klevete

KANDIDAT za zagrebačkog gradonačelnika i nositelj neovisne za lokalne izbore u Gradu Zagrebu, Boris Mikšić izjavio je danas kako je izložen "medijskom linču" te da je "suočen s medijskom blokadom", procjenjujući da je razlog tome rast njegove popularnosti i političke snage.

Reagirajući na nedavne članke u Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji, u kojima je nekadašnji pripadnik Sekretarijata unutrašnjih poslova (SUP) Vjekoslav Špehar ustvrdio da je uhitio Borisa Mikšića zbog krađe početkom 70-tih godina, Mikšić je na konferenciji za novinstvo najavio tužbu protiv Špehara.

"Do sada nisam reagirao na neistinite članke o meni, ali nedavni napadi su prešli granicu ljudskog dostojanstva i elementarnog oblika civiliziranog ponašanja te sam zbog klevete i uvrede odlučio tužiti Špehara." - istaknuo je Mikšić.

Mikšićev odvjetnik Damir Mikić rekao je da će se protiv Špehara podići tužba zbog iznošenja neistine, dodavši kako je Mikšić početkom 70-tih godina živio u Novom Vinodolskom, a 1973. otišao je u Sjedinjene Američke Države.

Odvjetnik Mikić također je izvijestio da se prvo od Špehara dopisom tražilo da povuče svoje tvrdnje protiv Mikšića. No budući da on nije reagirao odlučeno je za privatnu tužbu protiv Špehara zbog klevete i odštetni zahtjev od 2 milijuna kuna.

Dodao je da će Mikšić ako dobije spor, iznos odštetnog zahtjeva uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Mikšićev odvjetnik također je najavio da će se uputiti pisani odgovor Jutarnjem listu i Slobodnoj Dalmaciji, u kojem će se pobiti tvrdnje nekadašnjeg pripadnika SUP-a Špehara.

Boris Mikšić dodao je kako su "medijski linč i klevetanje" počeli nakon predsjedničkih izbora na kojima je po broju dobivenih glasova bio na trećem mjestu, ocjenivši da je on od tada postao opasan konkurent političkim strankama.

Mikšić je procijenio da će na izborima u Zagrebu dobiti oko 35 posto glasova. Posebice je istaknuo kako ima informacije da će za njega glasati veliki broj umirovljenika.

Opovrgnuo je tvrnje objavljene u novinama o neplačenim računima iz njegove predsjedničke kampanje, rekavši da je riječ o računu od 1800 kuna koji je plaćen s zakašnjenjem zbog toga što je opomena došla na njegovu kućnu adresu.

Pročitajte više