Bacač cipele na Busha pušten iz zatvora, kaže kako ne žali zbog svog čina

IRAČKI novinar poznat i kao bacač cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea Busha, pušten je iz zatvora, javljaju svjetski mediji.

"Imao sam priliku i nisam ju propustio. Nisam heroj, to priznajem. Ja sam osoba sa stavom. Vidio sam da moja zemlja gori", rekao je Zaidi novinarima nakon izlaska iz zatvora.

No ispričao se za jednu stvar. Ponudio je ispriku svojim kolegama novinarima koji su shvatili njegov čin kao neprofesionalan.

"Profesionalizam nije važniji od nacionalizma", rekao je najpoznatiji bacač cipele na svijetu.

Muntadhar al-Zeidi trebao je biti oslobođen jučer, kad su se ispred zatvora u Bagdadu okupili novinari i njegova rodbina. Puštanje je bilo odgođeno zbog papirologije, stoga je velika zabava dobrodošlice otkazana.

Njegov brat kaže kako će odmah nakon puštanja kontroverzni novinar otići u Grčku na liječničke preglede, jer se boji za svoje zdravlje i sigurnost.

Muntadhar je osuđen na tri godine zatvora zbog napada na stranog državnika, ali je zbog dobrog vladanja pušten ranije. Njegov poslodavac, Baagdadia TV tvrdi kako ga posao čeka i ne namjeravaju mu dati otkaz.

Pročitajte više