Bačić: Pregovori s DP-om su pri kraju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak da se pregovori HDZ-a s Domovinskim pokretom privode kraju, izrazio je nadu da će već sutra imati osnovni koncept koalicijskog dogovora te ustvrdio kako će to biti stabilna vladajuća većina. 

"Nadam se da ćemo već sutra dati osnovni koncept našeg koalicijskog dogovora, bit će to stabilna vladajuća većina. Osluhnuli smo glas birača i hrvatskih građana na izborima, sukladno tome, dijelu birača najprirodnije je da HDZ s Domovinskim pokretom i predstavnicima nacionalnih manjina tvori novu vladajuću koaliciju", rekao je Bačić koji je prisutvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita u povodu Dana grada.

Nova vladajuća koalicija omogućit će formiranje i imenovanje nove Vlade na čelu s mandatarom i budućim predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, rekao je.

Na pitanje hoće li u toj Vladi biti SDSS-a i Vesna Vučemilović, odgovorio je kako će sutra dati informacije o tome.

"Važno je reći da će Vlada i HDZ nastaviti politiku brige o nacionalnim manjinama kroz operativne programe i projekte koje smo i ranije zajedno s predstavnicima nacionalnih manjina donosili, utvrđivali, planirali, projektirali i nastavit ćemo s time", rekao je Bačić.

Upitan radi li se o ustupku DP-u te hoće li ta Vlada iz desnog centra "otklizati" u desno, Bačić je istaknuo kako su oni uvijek na desnom centru te da su to i dokazali u preteklih osam godina u svakom zakonu i projektu.

Nije direktno odgovorio na pitanje što sve točno traži Domovinski pokret, već je istaknuo da komuniciraju.

Pročitajte više