Bagdad i Mosul ponovno napadnuti, u Bagdadu gađana Saddamova palača

BOMBARDIRANJE glavnog iračkog grada Bagdada nastavljeno je u petak nešto prije ponoći po mjesnom vremenu, a eksplozije ponovno potresaju i Mosul, na sjeveru zemlje, javljaju agencije.

Eksplozije odjekuju u jugoistočnim predgrađima Bagdada, a čuje se i iračka protuzračna obrana, javljaju dopisnici s mjesta događaja.

U bombardiranju Bagdada pogođen je glavni predsjednički kompleks u središtu grada, a osim u središtu grada jake eksplozije odjekuju i u njegovim jugoistočnim predgrađima, javljaju agencije.

France presse javlja da je pogođena jedna zgrada u glavnom predsjedničkom kompleksu u središtu grada.

Reuters javlja da je jaka eksplozija odjeknula i u području zgrade ministarstva informiranja koja se također nalazi u središtu grada.

Eksplozije odjekuju i u južnim predgrađima Bagdada.

U jutarnjem bombardiranju grada poginulo je najmanje osmero civila, a 33 ih je ozlijeđeno.

Predvečer je pak pogođena jedna tržnica pri čemu je poginulo najmanje 55 ljudi, a najmanje 47 je ozlijeđeno. Prema tvrdnjama iračkih liječnika, riječ je uglavnom o ženama, djeci i starcima.

Katarska televizijska postaja Al-Jazeera javlja da su nastavljeni i zračni napadi na sjeverni grad Mosul. "To je prvo bombardiranje današnjeg dana u Mosulu", javlja dopisnik Al-Jazeere.

Pročitajte više