Bajić službeno od Sabora zatražio skidanje imuniteta za Berislava Rončevića

"NAKON što je USKOK dovršio istragu protiv Berislava Rončevića i Ive Bačića , Državno odvjetništvo Republike Hrvatske 13. listopada 2009. uputilo je predsjedniku Hrvatskog sabora Zahtjev za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika u Hrvatskom saboru Berislava Rončevića", stoji na službenim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kojima su potvrđeni raniji napisi medija kako bi se miljeniku Andrije Hebranga, Rončeviću mogao skinuti imunitet.

Podsjetimo, u svibnju je policija Rončevića i Bačića prijavila USKOK-u zbog zloporabe položaja i ovlasti oko nabave vojnih kamiona 2004. Sumnjiči ih se da su oštetili proračun za oko 10 milijuna kuna. Naime, na prvi raspisani natječaj za 76 vozila za MORH javio se MAN koji je tražio 39 milijuna kuna. MORH toliko novaca nije imao te je natječaj poništen, a MORH je izravnom pogodbom od tvrtke Eurokamion kupio 39 Ivecovih vozila za 34,5 milijuna kuna.

Sabor je početkom srpnja sa 72 glasa HDZ-ovaca i HSS-ovaca za, 27 oporbenih protiv i dva suzdržana podržao Izvješće o radu istražnog povjerenstva za nabavu vojnih kamiona iz kojega ne proizlazi da je bivši ministar obrane Berislav Rončević oštetio državni budžet za 14 milijuna kuna. Hebrang je kazao da su priče o Rončeviću "monstruozne laži". 

Pročitajte više