Bajlo i Margetić kazneno prijavljeni, osumnjičeni da su 3 godine pratili Kalmetu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Dvojica hrvatskih državljana (49 i 38 godina), osumnjičena da su počinili kaznena djela nametljivog ponašanja i neovlaštenog fotografiranja, tri su godine pratila i uhodila 65-godišnjaka. Kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Zadarski.hr piše da se radi o novinarima Hrvoju Bajlu i Domagoju Margetiću koji su tri godine pratili Božidara Kalmetu, bivšeg gradonačelnika Zadra i šefa županijskog ogranka HDZ-a.

Sumnjiči ih se da su se tri godine, od kraja srpnja 2020. do 28. srpnja ove godine, u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjaku kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt. Takvim su ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji.

Povrijeđena privatnost 51-godišnjeg Britanca i maloljetne Britanke

Dvojac se sumnjiči i da je 30. srpnja na otoku Ugljanu, u otvorenom dijelu privatnog objekta, neovlašteno fotografirao prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom snimljene fotografije objavio u medijskom prostoru i na taj način ih učinio dostupnim drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51-godišnjeg Britanca i maloljetne Britanke koji se nalaze na fotografijama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih su oduzeta dva mobitela, kamera te mediji za pohranu kako bi se obavila istraga. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kaznena djela nametljivog ponašanja i neovlaštenog slikovnog snimanja, protiv dvojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, izvijestila je PU zadarska. 

Pročitajte više