BAKOTA BORAVIO U TALIJANSKOJ REGIJI MOLISE

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota posjetio je u petak talijansku regiju Molise, gdje se u tri općine Kruču (Aquaviva Collecroce), Štifiliću (San Felice) i Mundimitru (Montemitro) sastao s pripadnicima hrvatske manjine i gradonačelnicima tih općina, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Na razgovorima su razmotrene mogućnosti gospodarske i kulturne suradnje kako bi se uspostavile čvršće veze hrvatske manjine u regiji Molise s domovinom, priopćeno je. Tijekom posjeta Mundimitru državni je tajnik obišao i hrvatsku dopunsku školu, gdje je razgovarao s učenicima i profesorima.

Bakota, u čijoj je pratnji bio hrvatski počasni konzul u regiji Molise Antonio Sammartino, istaknuo je da hrvatska Vlada posvećuje veliku pažnju hrvatskim zajednicama u inozemstvu, posebno u regiji Molise, gdje već pet stoljeća živi autohtona hrvatska manjina koja je uspjela sačuvati svijest o svojoj vjekovnoj nacionalnoj pripadnosti, priopćilo je Ministarstvo.

Bakota je tijekom posjeta najavio skoro uspostavljanje hrvatskog konzulata u Mundimitru na čelu s počasnim konzulom Sammartinom, priopćeno je.

(Hina) xdv/pp ydv

Pročitajte više