Baku kod Imotskog tražili dva dana, a ona se skrila pola kilometra od kuće

NAKON dva dana potrage, svega 450 metara od svoje kuće, pronađena je 86-godišnja Milka Kujundžić iz Ivanbegovine kod Imotskog, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak navečer.

U petak je za nestalom bakom koju muči senilnost tragalo 40-ak ljudi. Obitelj, rodbina, pripadnici GSS-a, granična policija, vatrogasci... Baki ni traga. Danas su je tražili helikopterom, termovizijom - ništa. Sve do prije koji sat.  

Baka iznenađeno pitala spasioce: "A di ćete vi?"

"HGSS već ima dosta iskustva u ovakvim potragama, ovako stare osobe ne idu dalje od kilometra. Baku smo pronašli nakon što smo proširili potragu do te granice. Živa je i zdrava, premda dva dana nije ništa ni jela, ni pila. Nije bila ozlijeđena, no predali smo je liječnicima. Ipak je dva dana bila na otvorenom i kiša ju je dobro oprala. Našli smo je u gnijezdu u kojem je prespavala. Taman se pakirala da nastavi dalje kad smo je pronašli. A di ćete vi, pitala nas je iznenađeno", kaže Frane Bebić iz HGSS.

Baki su dali slatku tekućinu, no ona je najprije ponudila svoje spasioce, nazdravila i tek se onda napila.

Ne čudi, kaže Bebić, što baku nisu ranije našli, jer su potrage u Dalmaciji zbog konfiguracije terena dosta složene i zahtijevaju velike napore.

Pročitajte više