Baldasar na optuženičkoj klupi, za klevetu ga tužili Kačunić i Puljak

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar uskoro će sjesti na optuženičku klupu u čak dva kaznena predmeta za klevetu. Baldasara su kazneno tužili Goran Kačunić, vlasnik F-cafea i Inicijativa za pametan grad Marijane Puljak.

Zbog optužbe za reket u optuženičku klupu

Kačunić je digao tužbu u jeku rasprave oko plodouživanja Turističke palače prije dvije godine. Nije mogao prijeći preko optužbe splitskog gradonačelnika da ga reketari.

Kačunić se, kao što smo pisali, javio na natječaj i ponudio najviše. Povjerenstvo ga je, međutim, diskvalificiralo iz formalnih razloga. Sporna im je bila potvrda o nekažnjavanju te licenca za obavljanje građevinskih radova. Unatoč tome što je Kačunić od nadležnih tijela dobio potvrdu da je sa tim dokumentima sve bilo u najboljem redu, Povjerenstvo je posao dodijelilo start-up tvrtki Baldasarovog donatora Stipe Mađora.

Kačunić je Baldasara prijavio Državnom odvjetništvu zbog Turističke palače i štete zbog odabira jeftinije ponude. Slučaj je preuzeo USKOK, ispitali su članove Povjerenstva te zaključili da je sve u redu jer svi isto govore. Baldasar je po medijima kukao da na njega udaraju moćni poduzetnički lobiji koji ga neosnovano kriminaliziraju. Natječaj je poništio pa ponovno raspisao i posao konačno dodijelio Mađoru.

Pukao pa zašutio

Inicijativa je tužila Baldasara zbog izjave kako su svi (u Gradskom vijeću) tražili od njega nekakvu uslugu. Bilo je to u vrijeme kada se trudio pojasniti ekspanziju zapošljavanja u gradskoj administraciji i gradskim tvrtkama.

Marijana Puljak tražila je da javno kaže što su to oni tražili inače će ga tužiti. Kako je Baldasar ostao nijem, podnijeli su tužbu. Uskoro bi mogla biti zakazana rasprava.

 

Pročitajte više