Baldasar ubacio u petu: Nova gradska firma imat će tri direktora i sedam članova Nadzornog odbora

Foto: FAH

NOVA gradska firma Split parking imat će čak tri direktora i sedam članova Nadzornog odbora. Split parking Baldasarovo je čedo, firma koja je nastala kupnjom Hvidre za pet milijuna kuna. Nejasno je zbog čega treba imati tri direktora, na to pitanje oporbeni vijećnici danas nisu dobili odgovor. O statutu nove tvrtke sutra će se raspraviti na Gradskom vijeću. Tri direktora nisu inače originalna Baldasarova ideja jer se toga prije njega sjetio već Kerum.

Baldasarovom savjetniku direktorsko mjesto pa može u Gradsko vijeće

Split parking trebao bi se baviti, kako samo ime kaže, parkinzima o kojima su dosad brinuli Hvidra i gradski Promet. Grad Split za pet milijuna kuna dobio je 120 zaposlenika, a kako Baldasar još ima godinu mandata, nema sumnje da će još podobnih pronaći mjesto u novoj gradskoj tvrtki.

Posljednju godinu prije izbora Baldasar će nastojati maksimalno iskoristiti, a Split parking tu daje neslućene mogućnosti. Ponajprije sa upravljačkom strukturom. Pretpostavlja se da će jedno direktorsko mjesto biti rezervirano za dosadašnjeg direktora Hvidre Marka Bartulića, drugo bi mogao dobiti glavni savjetnik splitskog gradonačelnika Drago Davidović, trenutno zaposlen u gradskoj upravi. Transfer Davidovića u novu gradsku firmu bio bi za Baldasara poklon s neba jer bi u tom slučaju mogao aktivirati svoj vijećnički mandat.

Šef kluba vijećnika SDP-a izazvat će Baldasara na megdan? 

Baldasaru je potrebna svaka ruka jer nakon izbacivanja iz SDP-a ne može više računati na podršku dojučerašnjih stranačkih kolega. U Gradsko vijeće vratio se odmah Gojko Čepo, koji je zamrznuo mandat prije pola godine. Čepo tvrdi da neće rušiti Baldasara sa HDZ-om i Marijanom Puljak, ostaje vidjeti kakav će biti odnos ostatka SDP-ove čete, prije svega Milana Blaževskog, šefa kluba vijećnika SDP-a i člana novoustrojenog Glavnog odbora SDP-a, koji bi za koji dan trebao odlučiti o prijedlogu predsjedništva SDP-a za raspuštanjem kompletne gradske organizacije.

Blaževski bi, ako bude za, glasao i za vlastito isključenje iz SDP-a, no Arsen Bauk, šef splitsko-dalmatinskog SDP-a i član predsjedništva partije, kazao je da će većina biti automatski vraćena bez ponovnog zahtjeva za učlanjenjem tako da je to, makar što se Blaževskog tiče, stvar čisto tehničke naravi. Tim više, jer Blaževski se sve učestalije spominje kao izgledni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, dakle, direktni Baldasarov takmac za mandat u Banovini.

Baldasaru, sasvim sigurno, ne ide na ruku ni zamjena na nezavisnoj listi. Odlazi Igor Boraska, dosad vjerni Baldasarov saveznik, a ulazi Ante Zoričić, koji je prije 15 godina bio šef Mladeži HDZ-a, ali je odavno u nekoj sasvim drugoj priči. Zoričić nam je već najavio kako nema nikakvih obaveza prema Baldasaru.

Kad trebaju tri direktora, što će tek biti na nižim pozicijama? 

Novi val uhljebljivanja u novoj gradskoj firmi razumljiv je sam po sebi. Kada firmi trebaju tri direktora da bi je vodili i sedam članova nadzornog odbora da je nadziru, zamislite kako će tek biti na nižim radnim pozicijama? Baldasar, računa na snagu mase, armiju zahvalnih koji su pronašli radno mjesto pod njegovim patronatom. Uz njihovu pomoć pokušat će nemoguće, dobiti još jedan mandat, što nije uspjelo nijednom splitskom gradonačelniku dosad. 

Pročitajte više