Balenović: Podržava li Kosor izborom posjeta školi u Turnju kriminal?

PREDSJEDNICA udruge Zviždač Vesna Balenović podsjetila je da je u Osnovnoj školi Turanj profesor Predrag Novković Mihalić dao otkaz početkom godine jer nije mogao izdržati pritisak dvojice nastavnika i izdavačke kuće.

Njega su, kako tvrde "zviždači", maltretirali zato što nije, kao mito, uzeo kompjuter, laptop ili projektor, a zauzvrat prešao na nove udžbenike. Balenović tvrdi kako njezina udruga pozdravlja odluku premijerka da posjeti prvašiće na prvi dan škole. "Na žalost tim posjetom najvišeg državnog političkog vrha, upućena je i jedna veoma loša poruka, pa smo u dilemi, je li se radi o otvorenoj podršci kriminalu ili krivom odabiru škole", kazala je Balenović.

"Kosor ruku trebala stisnuti poštenom profesoru Novkoviću Mihaliću"

Profesor informatike Predrag Novković Mihalić tvrdi kako su mu profesori verbalno i fizički prijetili te je on sve prijavio ravnatelju škole Ivica Jengiću, policiji i Prosvjetnoj inspekciji. Iz Udruge kažu kako se ponavlja "stara hrvatska priča" u kojoj su zakazali inspekcijski nadzori, a na ulici se našao "zviždač". Novković Mihalić će u rujnu morati na Općinski sud u Karlovcu zbog klevetanja svojih bivših kolega.

Balenović smatra kako "umjesto da su premijerka Kosor i ministri Fuchs i Vukelić čvrsto stegli ruku poštenom profesoru i zviždaču Predragu Novkoviću Mihaliću, danas su u osnovnoj školi Turanj podršku dali i onima, koji to nisu zaslužili".

Pročitajte više