"Balkanski mafijaši jako dobro surađuju, timovi iz jedne države likvidiraju mete u drugoj"

"BALKANSKA mafija, posebice ona Hrvatska i Bugarska, jako dobro surađuje. Kad je riječ o likvidacijama i međusobnim obračunima, međusobno si pomažu na način da timovi iz jedne države likvidiraju mete u drugoj", smatra srpski novinar i dobar poznavatelj stanja u kriminalnim krugovima, Miloš Vasić.

Izjavu koju je Vasić dao za Radio Slobodna Evropa, i u kojoj navodi kako ne postoje dokazi o povezanosti hrvatske i srpske mafije, ali kako je već odavno poznato da postoji veza između mafije u Bugarskoj, BiH i Hrvatskoj, prenijeli su brojni srpski, bugarski, ali i svjetski mediji, koji navode kako o motivima ubojstva Ive Pukanića postoje brojna nagađanja, od onih da su ga ubili albanski mafijaši, do onih da ga je likvidirao plaćenik iz "zemunskog klana".

I policija iz BiH ponudila pomoć u istrazi Pukanićevog ubojstva

Zlatko Miletić, ravnatelj Uprave policije Federacije BiH, koji se, zbog službenih obveza, i sam u četvrtak zatekao u Zagrebu, nedaleko od mjesta ubojstva, rekao je kako je policija BiH spremna hrvatskoj policiji pružiti svu potrebnu pomoć u istrazi te kako su već poduzeti neki zajednički koraci.

"'Ovaj problem doživljavamo kao da se dogodio u BiH, Srbiji, ili bilo gdje drugdje. Svaki zločinački čin je zločinački čin, bez obzira gdje se dogodio. Kroz našu suradnju moramo dokazati zločincima i organiziranim kriminalnim skupinama da smo jači od njih. U ime kolega iz BiH, s kojima sam se u međuvremenu čuo, ponudio sam svaku pomoć MUP-u Republike Hrvatske, kao što su to učinile i kolege iz Srbije", rekao je Miletić za Dnevni avaz.

I.M.
Foto: Index

Pročitajte više