Bandić: Bit ću premijer, i smanjit ću PDV za tri posto

Screenshot: N1

MILAN BANDIĆ odgovorio je na nekoliko pitanja o njegovoj viziji Hrvatske u slučaju da dobije izbore, ali i komentirao sučeljavanje čelnika dviju najvećih stranaka, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića.

Ponovio je svoje riječi da je Milanović dokazano nesposoban, dok je Plenković nedokazano sposoban.

"Oni su isti. Jedan dokazano nesposoban jer je izgubio izbore i jedan koji se tek treba dokazati. Ne znam oko čega se imaju sučeljavati. Ako računaju na amneziju građana, onda će dobro proći. HDZ i SDP 11. rujna trebaju biti lustrirani i sankcionirani za sve ono što su napravili - gospodarski smo na koljenima, moralno i demografski i socijalno smo na koljenima", rekao je Bandić za N1.

Prvo nije htio direktno odgovoriti na pitanje koja je temeljna razlika između njega i dvojice navedenih.

"Pozovite me u studio pa ću vam detaljno reći", kazao je Bandić, no odmah se predomisio i naveo svoje prednosti, govoreći o sebi u trećem licu - što je postao njegov zaštitni znak.

"Pet je temelja za uspjeh Milana Bandića:

1. Struka i kompetencija umjesto podobnosti
2. Afirmacija rada svakog čovjeka. Da živi dostojanstveno od svojeg rada, da ljudi dostojno žive od svoje imovine
3. Solidarnost
4. Afirmacija demografske pronatalitetne politike i obitelji
5.  Najbitnije što me razlikuje od službenika i uspješnih diplomata - preuzimanje odgovornosti kroz pet pobjeda na izborima i donošenje odluka. Dovoljno snage, iskustva, djela, širine, odgovornosti i odlučnosti da povedem građane naprijed i da se oslobodimo uništavanja Hrvatske zadnjih 21 godinu."

Milan Bandić uvjeren je da će postati premijer, ili tako uvjerava javnost.

"Kad postanem premijer prvi potez će biti sjednica Vlade u Vukovaru, druga u Kninu, treća u Brijunima. Ako želite znati više, pozovite me u studio", ponovio je.

"Ja idem ljudima, idem ususret problemima. Ja sam čovjek iz naroda za narod, dokazan na djelima. Moja najveća kvvaliteta je europski Zagreb za europsku Hrvatsku. To je jamstvo da ću od ostatka Hrvatske napraviti europsku Hrvatsku", rekao je Bandić.

Najavio je smanjenje PDV-a

"PDV bi smanjio u roku od četiri godina za tri posto.

Ni Zoran Milanović ni Plenković ne mogu to učiniti jer su njihove stranke Hrvatsku oborile na koljena", rekao je Bandić te najavio da će rješavati problem najugroženijeg dijela stanovništva - socijalu i blokirane.

Svoje iskustvo smatra glavnim adutom.

"Čovjek sam koji ima iskustva u upravljanju polovice Hrvatske čak 16 godina. Nijedan od ove dvojice nije dobio novi mandat. Kada ga dobiju, ja ću im skinut kapu. Tko ima bolje reference od Milana Bandića", zapitao se Bandić.

Pročitajte više