Bandić izgubio na svim biračkim mjestima u Rijeci - osim u zatvoru!



NAJAVA Milana Bandića iz prvog kruga izbora da će Ivu Josipovića pobijediti u "crvenoj Rijeci" završila je u najmanju ruku komično, jer je zagrebački gradonačelnik pobjedu uspio dobiti u samo jednom od 102 biračka mjesta, i to u zatvoru!

Kako piše Novi list, Bandić je u pobjedu u Rijeci uložio znatne napore, pa je čak doveo i popularnog pjevača Halida Bešlića. U Via Romi, neslužbenom nazivu za riječki zatvor, Bandić je uspio odnijeti uvjerljivu pobjedu nad Josipovićem, od 59,60 prema 40,40 posto glasova.

U drugom krugu u Via Romi izašlo je 102 od 169 registriranih birača. Njih 59 glas je dalo Bandiću, a 40 Josipoviću. Ne zna se koji je točan razlog ove pobjede, jer su obojica jasno naznačili da nikad ne bi opraštali najteža kaznena djela. Doduše, Bandić je bio malo manje specifičan, pa je u jednom od sučeljavanja rekao da ne bi pomilovao ljude koji su počinili "teške kriminale". Možda su lukavi zatvorenici mislili da se toj vrhunskoj pravnoj figuri može pobjeći vještim tumačenjem zakona?

"Crvena Rijeka" svakako je dala jasan pravorijek o svojim političkim preferencama, kao i veći dio Hrvatske. U rijeci je, piše Novi list, Bandić dobro prošao na onim biračkim mjestima na kojima inače dobro prolazi HDZ. Nije pobijedio, ali je uspio uhvatiti preko 30 posto glasova.

Pročitajte više