Bandić uporno ratuje s novinarima

NA NOVINARSKOJ konferenciji Gradskog poglavarstva Grada Zagreba, održanoj nakon sjednice, gradonačelnik Milan Bandić nakon tek nekoliko novinarskih pitanja uznemireno je zamolio novinare da od Gradskog poglavarstva "ne prave gradsku kavanu".

Na neka pitanja gradonačelnik nije ni odgovorio, vješto preusmjeravajući upite k ostalim članovima poglavarstva, ili bi, u svom stilu, pokazujući zavidno poznavanje "šprehe", odgovarao s "ne kužim".

"Ne kužim" bio je odgovor i na pitanje postavljeno u vezi noćnog kluba Ludnica i tužbe koju je isti podnio protiv Gradskog poglavarstva.

"Zašto to pitate mene?" - pitao se gradonačelnik, nakon čega su novinari od jednoga Bandićevog "poglavarskog" kolege ipak dobili odgovor.

Radi se, naime, o tomu da je Gradsko poglavarstvo spomenutom noćnom klubu ograničilo radno vrijeme sa 4 sata ujutro na 24 sata, nakon čega je uprava Ludnice uložila tužbu Upravnom sudu. Poglavarstvo je na tužbu odgovorilo istim razlozima, iako još uvijek nije poznato hoće li odustati od zadanih mjera.

No, vratimo se mi gradonačelniku, koji se na konferenciji očito dosađivao, budući mu je svako drugo pitanje, kako kaže, bilo "povijesno", pa je iz tog razloga valjda na pitanja i (ne)odgovarao tako nevoljko.

Na pitanje hoće li s ulaganjem od navodnih 200 000 kuna u Viteško alkarsko društvo Sinj poglavarstvo ući u povijest, budući se radi o nemaloj svoti novca, gradonačelnik je ponovio da "ne kuži" pitanje. Naposlijetku je novinare, nakon pojašnjenja upita, ipak počastio odgovorom "Ne".

Gradsko poglavarstvo, kako doznajemo, svojoj je kolekciji od 141 službenog vozila različitih marki, odlučilo dodati još deset (2 passata i 8 golfova), uz obrazloženje "ustanovljeno je da su vozila potrebna".

Zbunjeno "Kaj?" bilo je i odgovorom na pitanje je li istina da je jedno od službenih vozila gradskog poglavarstva nedavno stradalo u prometnoj nesreći, nakon čega je gradonačelnik opet vješto izbjegao odgovor zamolivši novinare da "očuvaju dignitet poglavarstva, jer poglavarstvo nije privatna tržnica".

"Ja vas stvarno molim da se dignemo iznad razine jedne kafane. Nemojte se baviti špekulantskim pitanjima, ja vas molim, sačuvajte dignitet gradonačelnika i poglavarstva. Ovo je već prevršilo svaku mjeru." - kaže gradonačelnik, dodavši kako je "to prešlo ispod razine normalne komunikacije", misleći, valjda, na odnose s novinarima.

Nakon što je novinare pozvao da se "uozbilje" i "budu normalni", Milan Bandić obrušio se i na jedne hrvatske dnevne novine, čiji je današnji naslov u kojemu se spominje njegovo cijenjeno ime okarakterizirao kao nešto što je "ispod svake razine ljudskog dostojanstva".

No, na kraju je gradonačelnik, kako bi mu valjda i samom bilo laše, mudro zaključio, kako je "to sve dio njihova posla". Kao uostalom, i novinarskog.

Foto i tekst: B.S.

Pročitajte više