Bandićeva zamjenica o sjednici za GUP: Ne znam gdje su bili oporba i HDZ

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine, na čijem je dnevnom redu GUP, prekinuta je jutros nakon svega desetak minuta zbog nedostatka kvoruma, no ubrzo je nastavljena, a zamjenica gradonačelnika Bandića Olivera Majić novinarima je u stanci kazala kako ne može odgovoriti gdje su jutros bili oporba i HDZ.

Bandić se nije pojavio

"Ja zapravo ne mogu odgovarati na pitanje gdje je oporba, ne mogu odgovarati na pitanje gdje se nalaze zastupnici HDZ-a. Molim vas, to ćete pitati njihove predstavnike odnosno predsjednika Kluba zastupnika, a mi u Klubu Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik vjerujemo da ćemo danas zapravo donijeti ono što je i najvažnije - a to je strateški dokument i da u ovoj igri dileme zajedništva zapravo konačno kažemo gdje se to nalazimo i da nemamo manipulacije jer bi manipulatori mogli zapravo biti pobjednici u svojoj vlastitoj igri", rekla je Majić.

U stanci sjednice s novinarima je razgovarala jer gradonačelnik Bandić jutros nije došao na nastavak skupštinske sjednice. Nakon stanke i dolaska zastupnika, sjednica je ponovno nastavljena raspravom o GUP-u.

"Koalicija znači dogovor"

Na pitanje zašto su Bandić te Klub zastupnika njegove stranke i Zelene liste povukli amandmane na izmjene i dopune GUP-a, Majić je rekla da će to tijekom sjednice Gradske skupštine obrazložiti.

Majić je na pitanje jesu li se dogovorili s HDZ-om, svojim koalicijskim partnerom, rekla da su oni uvijek za dogovor.

"Onaj tko poznaje rad gradonačelnika, znate da je on s koalicijskim partnerima uvijek spreman dogovoriti se i koalicija znači dogovor. Pa ovaj period pregovaranja zapravo je možda i proces ustupaka što jest pregovaranje 'korak naprijed, korak nazad', ali mi vjerujemo u razum, odnosno uvijek vjerujemo da se treba donijeti dokument koji je u interesu svih građana Grada Zagreba kako pojedinačnih, tako i svih poduzetnika i razvoj grada nema nitko pravo od nas zaustaviti", poručila je Majić.

Na pitanje je li oporba u pravu kada kaže da na sjednicu Gradske skupštine nisu došli neki zastupnici iz HDZ-a jer traje njihov dogovor s Bandićem, Majić je rekla da koalicija podrazumijeva dogovaranja.

"A proces dogovaranja, odnosno to se inače zove proces političkog pregovaranja, uvijek traje", istaknula je Bandićeva zamjenica.

Pročitajte više