Bandićevac osnovao stranku, misli da može postati gradonačelnik Zagreba

Foto: Marin Sušić

Bandićev nekadašnji pročelnik Ivica Lovrić osnovao je političku stranku "Plavi grad" s kojom želi, kako kaže, promijeniti način upravljanja Gradom.

"Želimo privući naše sugrađane, sve one koji su željni promjena u ovome gradu, jer naša snaga nije u političkim strukturama. Naša snaga je u nama – našim sugrađankama i sugrađanima koji su se do sad možda držali po strani, ali su konačno odlučili dati svoj doprinos i obol promjenama“, poručio je nekadašnji bandićevac Ivica Lovrić.

"Zagreb će biti europska metropola"

"Plavi grad je opcija za koju želimo da postane pokret za promjenu, inkluzivnost, pravdu i napredak, upravo ono što Zagrebu nedostaje. To će biti stranka koja ideološki ne razdvaja, konkretno djeluje na stvaranju grada po mjeri čovjeka, grada koji će biti siguran, čist i uređen, europska metropola koja će zračiti ponosom i iznad svega zajedništvom", istaknuo je Lovrić.

"Naša misija je jasna - želimo inkluzivan, siguran, pravedan i socijalno osviješten grad. Grad u kojem će svi građani imati jednake šanse i prilike, bez obzira na svoj socioekonomski status, spol, dob ili nacionalnost. Grad u kojem će se brinuti o potrebitima, o starijima, o djeci, o svakom pojedincu koji treba podršku. Vjerujem u nas, vjerujem u našu sposobnost da gradimo bolju budućnost, vjerujem u Zagreb", zaključio je Lovrić.

Podršku su Lovriću dali, kako se hvale u priopćenju, bivši Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, zatim Otto Barić, Trpimir Goluža, Gordana Rusak i Višnja Fortuna.

Pročitajte više