Banja Luka: Reforma policije odgođena zbog Haaga

Reforma policije bit će odgođena za ljeto ove godine kako bi se vlastima Republike Srpske pružila prilika da do travnja ispune obvezu suradnje s Haškim tribunalom, izjavio je premijer RS u ostavci Dragan Mikerević banjalučkim Nezavisnim novinama od petka, nakon jučeračnjeg susreta s visokim predstavnikom za BiH Paddyem Ashdownom.

"Visoki predstavnik mi je potvrdio da neće nametati rješenja u reformi policije. Do rješenja treba doći političkim dogovorima, a oni će uslijediti na ljeto. Želimo ostaviti prostora da vlasti RS ispune obvezu pune saradnje s Haškim tribunalom do travnja ove godine", kazao je Mikerević i dodao kako je Visoki predstavnik prihvatio njegov poziv da zastupnicima u Narodnoj skupštini RS objasni svoje poteze i najave o daljnjim reformama policijskih i oružanih snaga BiH.

Polovinom prosinca prošle godine Paddy Ashdown je preporučio da se do travnja ove godine završi reforma policije u BiH, a do jeseni i reforma obrane koja podrazumijeva ukidanje ministarstava odbrane RS i Federacije BiH. Nakon ovog istupa Visokog predstavnika Dragan Mikerević je podnio ostavku na dužnostu premijera RS, koju je prihvatila Narodna skupština RS.

(Hina) xspod ybr



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.