Banožić: Nastavljamo s opremanjem ratnog zrakoplovstva

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

MINISTAR obrane Mario Banožić uručio je danas ugovore o stipendiranju osmorici učenika koji se školuju za zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi "Rudolf Perešin" u Velikoj Gorici te je poručio kako je vlada odlučila nastaviti modernizaciju i opremanje HRZ-a.

Banožić: Ulaganjima investiramo u budućnost

"Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", poručio je Banožić, koji vjeruje kako ulaganje u obranu i sigurnost nije i ne može biti potrošnja.

"Ulaganjima investiramo u budućnost, prosperitet i mir. Investiramo tako i u prilike za zapošljavanje mladih, za odabir zanimljivih i dinamičnih zanimanja. Svjesni smo činjenice kako je ispred napredne tehnologije, za uspješno čuvanje hrvatskog neba i zaštitu hrvatskih interesa, najznačajniji i najzaslužniji čovjek - vrhunski pilot i zrakoplovni tehničar", poručio je.

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima - zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.

Pročitajte više