Banožić o 14 godina Hrvatske u NATO-u: Nastavljamo intenzivno ulagati u obranu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MINISTAR obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom 14. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu, poručivši kako se intenzivno ulaganje u obranu nastavlja, a Hrvatska vojska pokazuje da stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, priopćio je MORH.

Hrvatska vojska u posljednjih 14 godina dokazala je kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, a naše vojnikinje i vojnici u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje i s onim najzahtjevnijim zadaćama, naglašava ministar obrane, kaže se u priopćenju.

"Podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje"

Ulazak Hrvatske u NATO bio je, ističe, "ostvarenje jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji".

"Suočeni s brojnim izazovima, podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje i koliko bismo se za vrijeme Domovinskog rata lakše suočili s izazovima poput ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti, koji su nam ostavili velike ratne štete i velik broj stradalih i nestalih", naglašava Banožić.

Najavljuje da će se intenzivno ulaganje u obranu nastaviti kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama. "Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima", zaključuje ministar obrane Mario Banožić u čestitki.
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više