Banožić posjetio Obavještajnu pukovniju

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

MINISTAR obrane Mario Banožić posjetio je Obavještajnu pukovniju, a njezinim pripadnicima je zahvalio što svojim radom provode zadane misije i zadaće, omogućuju izgradnju moderne Hrvatske vojske, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova. Obišao je i Taktičko-tehnički zbor opreme te se upoznao sa zadaćama i aktivnostima kroz prikaz sposobnosti pripadnika te postrojbe, stoji u priopćenju MORH-a.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom toj specifičnoj postrojbi, istaknuo je kako je riječ o modernoj i profesionalnoj organizaciji koja je sposobna za učinkovito ispunjavanje zadaća i suočavanje sa sigurnosnim izazovima.  

“Svoje zadaće ispunjavate na najbolji mogući način, podižući ljestvicu očekivanja i ne strahujući od izazova“, poručio je ministar pripadnicima istaknuvši njihovu nezamjenjivu ulogu aktivnih sudionika u situacijama korištenja i pomoći Oružanih snaga kod raznih ugroza te prirodnih nesreća i katastrofa.

U tom kontekstu istaknuo je važnost pripadnika postrojbe u provedbi protupožarnih zadaća odnosno izviđanja tijekom protupožarne sezone. Naime, upravo kvalitetnim i pravovremenim djelovanjem tijekom provedbe izviđanja besposadnim zrakoplovnim sustavom omogućeno je djelovanje vatrogasnih snaga na terenu, čime je mnogo puta spriječeno nastajanje katastrofalnih posljedica.

Osvrnuo se i na procese opremanja i modernizacije istaknuvši: "Dosadašnjim radom pokazali smo da je iznimno važno unaprjeđenje procesa opremanja, modernizacije i izgradnje sposobnosti i na tome radimo i dalje. Osiguravamo uvjete za funkcioniranje i djelovanje Hrvatske vojske i provedbu misija i zadaća".

Zapovjednik Obavještajne pukovnije brigadir Zvonimir Rogić zahvalio je na "razumijevanju važnosti potpore budućih projekata elektroničkog ratovanja, kao i domeni strateških višenamjenskih besposadnih zrakoplovnih sustava".

Pročitajte više

 

Pročitajte više