Banožić: Pripadnici HV-a i HGSS-a odlično surađuju

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić sastao se danas s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te istaknuo odličnu suradnju Hrvatske vojske i HGSS-a na najzahtjevnijim zadaćama.

"Pripadnici Hrvatske vojske i Hrvatske gorske službe spašavanja u izazovnim trenucima pokazuju da su uvijek spremni za obavljanje i najzahtjevnijih zadaća", istaknuo je ministar Banožić na radnom sastanku s predstavnicima HGSS-a na čelu s pročelnikom Josipom Brozičevićem.

Pripadnici HGSS-a i HV-a surađivali u brojnim akcijama spašavanja i traganja

Potvrđena je izvrsna dosadašnja suradnja i razgovarali su o zajedničkim planovima te daljnjim aktivnostima pripadnika HV-a i HGSS-a.

"Nemali broj puta, upravo zbog pravodobnog djelovanja HV-a i HGSS-a svjedočili smo sretnom završetku brojnih akcija spašavanja i vjerujem da će to biti slučaj i dalje", istaknuo je Banožić.

Predstavnici HGSS-a zahvalili su Ministarstvu obrane na podršci, a pročelnik Brozičević izrazio je uvjerenost da će suradnja ići u pozitivnom smjeru kao i do sada.

HV i HGSS zajedno su surađivali na potresom i poplavama pogođenim područjima, kao i u mnogim akcijama traganja i spašavanja, priopćeno je iz MORH-a.

Pročitajte više