Banožić prvi put od nesreće: Proživljavam isto što i obitelj poginulog

Foto: Foto: Čitatelj/Vinkulja.hr/PIXSELL

"Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se, maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, izneseno ono što je neistinito i da to se treba ispraviti", rekao je Mario Banožić za RTL u svom prvom intervjuu od izazivanja nesreće u kojoj je poginuo 41-godišnji Goran Šarić.

Iz bolnice izašao kao slobodan čovjek

Podsjetimo, Banožić je 11. studenog 2023. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo Goran Šarić, otac dvije djevojčice. Banožić je po gustoj magli, dok se vozio u lov, svojim terencem pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera. Šarić je na mjestu poginuo. Nesreća se dogodila u 6:15, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Optužnica protiv njega podignuta je gotovo pola godine kasnije.

Banožić je nakon nesreće dva tjedna bio u bolnici, no iz nje je izašao kao slobodan čovjek i nikome nije palo na pamet poslati ga u istražni zatvor. Štoviše, DORH, po vlastitom priznanju, nije imao pojma da je bivši ministar otišao kući iz bolnice.

Sporan je bio i detalj oko nalaza krvi u kojem je stajalo da je bivšem ministru Banožiću nakon prometne, koja se dogodila u subotu u 6:15, utvrđen 0.21 promil alkohola u krvi. U nalazu stoji da je krv izvađena u subotu u 6:47. Poteglo se tada pitanje o tome hoće li to odigrati ulogu na suđenju.

Banožića policija ispitala u strogo kontroliranim uvjetima, branili korištenje lifta

Po izlasku iz bolnice Banožić je 29. studenog dao iskaz policiji, ali pod posebnim, strogo kontroliranim uvjetima. 

Neposredno pred Banožićev dolazak u zgradu Policijske uprave u Vinkovcima djelatnicima se branilo korištenje lifta kako bi bivši ministar bez čekanja, i da ga vidi što manje ljudi, mogao odmah ući u dizalo. Navodno su neki policajci negodovali što za odlazak na više katove moraju ići pješice, pisao je tada Telegram.

Isto se dogodilo kada je Banožić došao na kat na kojem se nalazi policijska soba s kamerama gdje je dao iskaz. Službenicima na tom katu je rečeno da neko vrijeme ne izlaze iz ureda. "Željelo se na svaki način osigurati da Banožića vidi što mani broj ljudi, ali i sačuvati ga od mogućih neugodnosti", rekao je tada Telegramov izvor.

Sjedio na kavi s bratićem šefa policije koji istražuje njegovu nesreću, nije mu oduzeta vozačka

Banožić je 1. prosinca snimljen kako u jednom ugostiteljskom objektu sjedi s bratićem šefa PU vukovarsko-srijemske. 

Kafić u kojem je bio Banožić nalazi se u neposrednoj blizini njegovog stana. Na fotografiji s njim je Zlatko Zovak Braco, bratić načelnika vukovarsko-srijemske policije Ante Zovka. Zlatko Zovak potvrdio je da je 1. prosinca oko 14:15 sjedio u kafiću s Banožićem.

"S Banožićem sam prijatelj i ne znam zašto vas novinare zanima tko s kim pije kavu", rekao je Zovak za Telegram.

Jutarnji je pisao da Banožiću nisu određene nikakve mjere opreza pa mu tako nije oduzeta ni vozačka dozvola, a može slobodno i kontaktirati svjedoke nesreće. 

Pročitajte više