Banožić sjedio u kafiću s bratićem šefa policije koji istražuje njegovu nesreću

Bivši ministar obrane Mario Banožić u kafiću Pepe u Vinkovcima, kada je prvi put viđen u javnosti nakon nesreće u kojoj je poginuo Goran Šarić, sjedio je s bratićem šefa PU vukovarsko-srijemske, piše Telegram.

Kafić u kojem je bio Banožić nalazi se u neposrednoj blizini njegovog stana. Na fotografiji s njim je Zlatko Zovak Braco, bratić načelnika vukovarsko-srijemske policije Ante Zovka. Zlatko Zovak potvrdio je da je 1. prosinca oko 14:15 sjedio u kafiću s Banožićem.

"S Banožićem sam prijatelj i ne znam zašto vas novinare zanima tko s kim pije kavu", rekao je Zovak za Telegram.

Podsjetimo, Banožić je 29. studenog bio na ispitivanju u policiji pod posebnim uvjetima - zaposlenici nisu smjeli koristiti lift ni napuštati urede, javio je Telegram.

Zovak: Banožić 11. studenog nije išao u moje lovište

Bratić načelnika PU vukovarsko-srijemske opovrgnuo je da je bivši ministar 11. studenog ujutro išao u njegovo lovište. Zovak je za Telegram rekao da je Banožić išao u lovište u Lužane.

To lovište je od mjesta nesreće udaljeno oko 120 km te se nalazi između Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Rekao je da je lov organizirala skupina lovaca iz Hercegovine.

Zovkova firma posluje s državom

Zovak je direktor i stopostotni vlasnik firme Jet-Set iz Vrbanje, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Niskogradnja je pretežna djelatnost tvrtke. Lani je tvrtka ostvarila dobit od 8.6 milijuna kuna, a 2021. je dobit iznosila 7.4 milijuna.

Jet-Set radi velike poslove s državnim tvrtkama. Telegram piše da je tvrtka tako prošle godine, među ostalim, skupa s firmom Osijek Koteks potpisala ugovor s Hrvatskim vodama o uređenju retencije Glogovica u Brodsko-posavskoj županiji težak 4.4 milijuna eura. No potpisali su i radove na gradnji šumske ceste Jakopići – Oštrc / Oštrc – Črne Mlake u Zlataru, vrijedne 630.000 eura.

Zovkova firma ima razgranate poslove i s državnim tvrtkama Hrvatske šume, Hrvatske željeznice, Hrvatske autoceste, a slovi i kao jedan od izdašnijih donatora HDZ-a, navodi Telegram.

Banožić se zalagao da Ante Zovak postane načelnik policije?

Izvor blizak vukovarsko-srijemskoj policiji rekao je za Telegram da se Banožić, dok je bio ministar, zalagao za imenovanje Ante Zovka na čelo te policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.