Banožić tražio izdvajanje mišljenja prometnog vještaka. Suci ga odbili

Foto: Čitatelj/Vinkulja.hr/PIXSELL

Optužno vijeće Općinskog suda u Vinkovcima odbio je prijedlog obrane Marija Banožića za izdvajanjem nezakonitih dokaza, i to nalaza i mišljenja prometnog vještaka, doznaju 24sata. "Prijedlog je, rješenjem optužnog vijeća, odbijen", poručili su sa Suda.

Podsjetimo, Banožić je u studenom prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, bivšeg ministra se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, navedeno je, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog skupa vozila ispred njega.

Banožić o mišljenju prometnog vještaka: Kada promatramo fiziku, vidimo da to nije kako je opisano

Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu svog vozila i onoga koje je pretjecao. Banožić je, navodi se u optužnici, udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće.

O mišljenju prometnog vještaka, Banožić je govorio i u svom prvom intervjuu za RTL. "Prije svega kada promatramo stranu fizike, vidimo da to nije baš tako kako je opisano, far u far. Odnosno, bio je tu malo drugačiji događaj koji ja prije svega očekujem od vještaka da utvrde. Očekujem od vještaka da utvrdi što do sada nije bilo, da se jasno vidi gdje je to kočenje počelo. Jer, ako sam ja kočio, kako sam ja preticao?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.