Barack Obama: Odlučio sam o svom potpredsjedniku

DEMOKRATSKI kandidat za američkog predsjednika, senator Barack Obama, rekao je kako je donio odluku o svom partneru za utrku, kandidatu za američkog potpredsjednika, ali još ne želi otkriti njegovo ime.

"Ne želim reći ništa više dok svog partnera za utrku ne predstavim cijelom svijetu", rekao je Obama.

Očekuje se da će kandidata za potpredsjednika Obama predstaviti u subotu na predizbornom skupu u Springfieldu u državi Illinois.

Dosadašnji najizgledniji kandidati za Obamino mjesto broj dva uporno šute i ne oglašavaju se. U američkoj javnosti se šuškalo proteklih dana kako su najizgledniji kao Obamini potpredsjednici: senator Indiane Evan Bayh, senator države Delawar Joe Bidden i guverner Virgine Tim Klaine.

Darkhorse utrke za mjesto potpredsjednika vratila se u debatu o mjestu potpredsjednika, ali zato što čak pola njezinih pristaša još uvijek mora prihvatiti Obamu kao kandidata. 52 posto njezinih pristaša bi glasalo za Obamu, 21 posto za republikanskog kandidata John McCaina, dok čak 27 posto nije odlučilo za koga bi glasalo.

Nezavisni predsjednički kandidat Ralph Nader rekao je da je Hillary Clinton pametan izbor, jer smatra da je ona jedina koja može Obami donijeti dodatne glasove.

D.M.
Foto: AFP

Pročitajte više