Barack Obama osobno će zahvaliti komandosima koji su likvidirali Bin Ladena



BARACK OBAMA u petak će se upoznati s članovima specijalnog tima Navy Seals, komandosima koji su ubili Osamu bin Ladena, javlja USA Today. Obama će se s najelitnijim specijalcima američke vojske upoznati u vojarni Fort Campbell, gdje će održati i govor pred vojnicima koji su se nedavno vratili iz Afganistana.

Obama se već susreo s jednim od organizatora napada u kojem je ubijen Bin Laden, admiralom Williamom McRavenom, prvim čovjekom Komande za specijalne operacije. No, nikakvi detalji s tog sastanka nisu poznati, s obzirom da se radi o "top secret" informacijama.

Ništa više informacija javnosti neće biti dostupno ni o Obaminom sastanku s komandosima koji su ubili Bin Ladena, s obzirom da njihov identitet mora ostati strogo zaštićen. "Obama će iskoristiti priliku da osobno zahvali nekima od vojnika koji su sudjelovali u operaciji", izjavio je anonimni dužnosnik.

U svom govoru pred vojnicima, na kojem će novinari moći biti prisutni, Obama će se zahvaliti svim članovima američke vojske zbog njihove predanosti koja je dovela do eliminacije šefa Al Quaide, kaže glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney. "Uspješna misija protiv Bin Ladena je monumentalno postignuće, ali činjenica je da smo i dalje u ratu i da imamo 100.000 trupa u Afganistanu", kaže Carney.

Pročitajte više