Bartulicu uzrujao plakat s križem i natpisom "Odvratno, ali toleriram to"

Foto: Twitter

SABORSKI zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica objavio je na Twitteru sliku s plakata izložbe u Zagrebu koja se održava u sklopu Zagreb Design Weeka.

Fotografija koju je Bartulica objavio je predstavljena na međunarodnoj izložbi plakata naziva Studenti za toleranciju. 

Bartulica: Autori izložbe u ime lažne tolerancije potkopavaju same temelje društva

Fotografija je zamućena te prikazuje obitelj za blagovaonskim stolom na čijem zidu u pozadini stoji križ. Iznad obitelji za stolom na engleskom piše "Disgusting, but I tolerate it", što u prijevodu znači "Odvratno, ali ja to toleriram". 

"Jedino što je odvratno ovdje je ova izložba! Ministarstvo kulture (ili nekulture?) gđa Obuljen, novcem poreznih obveznika svašta financira. Autori izložbe ne mogu sakriti svoj prezir prema onome što je dobro i dostojanstveno nego u ime lažne tolerancije potkopavaju same temelje društva", napisao je Bartulica na Twitteru iz fotografiju.

Narod.hr.: Naše čitatelje kao kršćane vrijeđaju plakati

Narod.hr., portal ultra katoličke udruge U ime obitelji, pisao je o plakatu o kojem je Bartulica tvitao. Napisali su da su im se javili brojni čitatelji koji su im poslali slike plakata s izložbe. "Rekli su kako ih to vrijeđa kao kršćane", napisali su. 

"Postavlja se pitanje bi li gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek bili pokrovitelji ove izložbe da je na nekom od plakata njihova slika s natpisom 'Odvratno, ali ja to toleriram', ili da je na slici homoseksualni par s natpisom 'Odvratno, ali ja to toleriram', ili pak polumjesec i zvijezda(simbol islama) s natpisom 'Odvratno, ali ja to toleriram'?" piše Narod.hr.

"Kako zapravo izgleda 'tolerancija' kroz 'umjetnost' u režiji studenata dizajna s izložbom 'Studenti za toleranciju' koje bi navodno trebale slati 'poruke o društvenoj uključivosti i toleranciji'? Tako da se tipičnim, nekreativnim te isklišejiziranih porukama u subverzivnim elementima šalju poruke o kritici kapitalizma tj. 'eksploatacije', šalju se i poruke o toleranciji homoseksualnih parova, a posebno se ističe poruka 'Odvratno, ali ja to toleriram' uz fotografiju obitelji koja sjedi za stolom, a u pozadini se vidi križ.

Tek kada se promatrač približi fotografiji može vidjeti sitnim slovima iduće riječi: 'Svake nedjelje veteran, konzervativac, liberal, gay i ateist sjede za stolom i toleriraju jedno drugoga'. Pri čemu naravno fotografija implicira kako su konzervativac odnosno branitelj netko od starijih ukućana dok su mladi tj., nove generacije liberalne, ali tolerantne prema nečemu što je ipak odvratno", piše Narod.hr.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

 

Pročitajte više