Batarelo: Odbacujem svaku sličnost s bijelim nacionalistima i diplomatkinjom

Foto: Hina, Facebook

KATOLIČKI aktivist i predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo osvrnuo se na svom Facebook profilu na tekst koji je objavio Index "Elizabeta Mađarević je glasnica rasističkog pokreta koji prijeti i Hrvatskoj".

U tekstu se spominje i Batarelo.

"Mađarević je izražavala rasističke, homofobne, ksenofobne i antiliberalne stavove, koji predstavljaju kombinaciju onoga što zagovara bijeli nacionalizam, čija je Sunić perjanica, i kršćanski ultrakonzervativizam, kakav primjerice u hrvatskom društvu zastupaju Vice Batarelo i Željka Markić", piše u tekstu.

"Iste takve stavove, naročito mržnju prema Francuskoj revoluciji, često se može primijetiti u onome što na svom Facebooku plasira Vice Batarelo...", još je jedna rečenica u tekstu koja spominje Batarela.

Batarelo: Odbacujem bilo kakve sličnosti, kontakte ili suradnju s takvim ljudima i takvim stavovima

Batarelo je napisao kako kategorički odbacuje bilo kakvu sličnost s ljudima poput Tomislava Sunića i Elizabete Mađarević te da je on prvenstveno katolik.

"Duhaček i Index, opasno prelazite granice manipulacije, stavljate moje ime, stavove i misli u isti koš s bijelim nacionalistima (white supremacists) kao što je Tomislav Sunić i neka diplomatkinja.

Kategorički javno odbacujem bilo kakve sličnosti, kontakte ili suradnju s takvim ljudima i takvim stavovima.

Prvenstveno sam katolik. I da, legitimno odbacujem ideje Francuske revolucije (i njihove izdanke kao što su socijalizam, komunizam i fašizam) i ako bilo što onda sam u suglasnosti s tradicionalnim pogledima Katoličke crkve kroz vjekove o Res publica Christiana (Christendom)", napisao je Batarelo.

Pročitajte više