Batarelo osniva zakladu za sudski progon kritičara katoličke vjere

Foto: FaH/Facebook

UDRUGA Vigilare izgubila je na sudu od bivšeg predsjednika Ive Josipovića kojeg su tužili smatrajući da je “uznemiravao, odnosno diskriminirao, pripadnike katoličke vjeroispovijesti”. Katoličke fundamentaliste povrijedila je Josipovićeva tvrdnja da je: “Hrvatska sekularna država, a ne katolička džamahirija.” Na sudu su tražili da se Josipović ispriča te da mu se zabrani davati izjave kojima se diskriminiraju katolici. 

Izgubili i od Indexa

Međutim, izgubili su. Baš kao što je slična im udruga U ime obitelji izgubila dva spora protiv Indexa koje su pokrenuli s jednako suludom idejom da smo svojim pisanjem diskriminirali katolike. Jedan su proces protiv nas pokrenuli pred Prekršajnim sudom, drugi pred Županijskim sudom u Zagrebu. U potonjem je sudjelovao i Vigilare. I spektakularno izgubili. Baš kao što su izgubili i pred Vijećem časti Hrvatskog novinarskog društva. 

Batarelo optužio svoje odvjetnike

Vice Vincent John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, s porazom na sudu teško se miri. U podužem statusu na Facebooku kojim svojoj sljedbi pokušava objasniti kako je to sud mogao zaključiti da nisu diskriminirani krivicu je prvenstveno svalio na vlastite odvjetnike.

“Naši odvjetnici, na žalost, nisu se pokazali u najboljem svjetlu. Jedan od glavnih problema bio je taj što su odvjetnici slabo surađivali s Vigilare kao klijentom”, zakukao je Batarelo. U njegov odnos s odvjetnicima koje je sam odabrao nećemo ulaziti. Puno je zanimljivije ono što najavljuje za budućnost, a to je kontinuirani i agresivni progon svih koji po njegovom mišljenju neopravdano kritiziraju katoličanstvo. 

"Pazite se svi vi militantni sekularisti"

Zbog toga je najavio osnivanje zaklade Ordo Iuris (Pravni red) kakva već postoji u Poljskoj. 

“Nova i prijateljska, ali neovisna Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris ubuduće će voditi brigu o pravnim pitanjima i predmetima, pružajući odgovarajuću savjetodavnu i financijsku pomoć onima koji se nađu na udaru protukršćanskih mjera u javnosti, na radnom mjestu ili u medijima”, napisao je Batarelo.

Ta mu uopćena formulacija nije bila dovoljna.

“Pazite se svi vi militantni sekularisti koji ismijavate i pljujete po katolicima i katoličkim vrjednotama”, zaprijetio je Batarelo. 

Žele Državu Božju

Udruge katoličkih fanatika već nekoliko godina pokušavaju dokazati da su katolici, iako većina u Hrvatskoj, diskriminirani. Međutim, nije njihov pravi cilj dokazati nekakvu nepostojeću diskriminaciju. Cilj im je zabraniti da se o njima i katoličanstvu kritički promišlja i piše.

Postignu li to, a očito kreću u agresivnu pravnu kampanju progona, u Hrvatskoj se neće moći više pisati ili govoriti ni o čemu što bi njih moglo uvrijediti. Koliko su uvredljivi, to može biti bilo što, od sumnje u transmutaciju do čvrstog uvjerenja da bog nema ništa s kišom koja pada da bi pospješila rast paprika ili rajčica.

Konačni cilj je, naravno, pretvoriti Hrvatsku u Državu Božju u kojoj bi se svi morali povinovati njihovim srednjovjekovnim idejama. Netočno, ali kolokvijalno uvriježeno, žele katoličku džamahiriju. 


 

Pročitajte više