Bauk i Bačić potvrdili: Sutra se glasa o saborskom istražnom povjerenstvu za Agrokor

Screenshot: HRT

PREDSJEDNICI Klubova zastupnika SDP-a i HDZ-a, Branko Bačić i Arsen Bauk, gostovali su danas u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog u kojoj su komentirali osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Bačić je najprije prokomentirao samo izvješće rekavši kako nije iznenađen.

"Ovo izvješće je možda malo gore nego što smo očekivali, ali svejedno pokazuje s kakvim je problemima bilo suočeno gospodarstvo na početku godine. Stečaj Agrokora je prijetio urušavanju turističke sezone i tek sada možemo vidjeti koliku je stabilnost donio Lex Agrokor. Prema tome možemo se samo pitati je li moguće da se u jednoj uređenoj državi u kojoj postoje regulatorna tijela, dogodi jedna ovakva situacija u tvrtki koja je od sistemskog značaja", rekao je.

Komentirali moguću političku odgovornost

Upitan hoće li biti neke političke odgovornosti jer je Todoriću ovo netko omogućio, rekao je kako se u tom vremenu u kojemu se gradio Agrokor izmijenilo 7-8 vlada.

"U ovom trenutku držim da je najvažnije omogućiti restrukturiranje kompanije", poručio je..

Bauk je rekao da izvješće nije puno iznenadilo.

"Pozivam sve koje materija zanima da pročitaju naš zahtjev za osnivanjem istražnog saborskog povjerenstva. Nadam se da ćemo vrlo brzo moći svjedočiti formiranu tog povjerenstva", rekao je.

U emisiji je gostovao i Mostov Panenić, koji je rekao kako treba utvrditi detaljniju povezanost svih tvrtki i Agrokora kako krovne tvrtke. Zaključio je i kako je očito da sustav ne funkcionira.

Sutra glasanje o istražnom povjerenstvu


Bačić i Bauk potvrdili su kako su se SDP i HDZ dogovorili oko osnivanja povjerenstva. Bačić je ponovio kako je HDZ odgovorna stranka koja nikada nije bila protiv osnivanja povjerenstva.

"Ja mislim da smo danas i mi u HDZ-u i SDP-u spremni sutra ujutro prići osnivanju povjerenstva, članova povjerenstva, a s druge strane i izboru ustavnih sudaca. Mislim da smo jasno jedni drugima posvjedočili da ćemo sutra stati iza obje važne odluke. Mi ćemo sutra glasati najprije o članovima i osnivanju povjerenstva", rekao je Bačić.

Bauk je dodao kako će povjerenstvo s radom početi 30. listopada, a kako će do 30. listopada napraviti sve potrebne predradnje poput pisanja Poslovnika i slično.  Bauk je rekao i da su se dogovorili kako će detalje objaviti danas u 12 sati.

Pročitajte više