Bauk: SDP-ova unutarstranačka pravila su luđačka košulja

Screenshot: N1

Saborski zastupnik Arsen Bauk komentirao je na N1 televiziji političke aktualnosti. Osvrnuo se i na jutrošnji sastanak lijevo-liberalne oporbe na kojem se razgovaralo o izboru novih ustavnih sudaca. 

"Na sastanku su definirani određeni kriteriji za izbor ustavnih sudaca, definirani su omjeri u odnosu s HDZ-om i dijelom vladajuće većine i prijedlog je da to bude paritet jedan na jedan pa onda oko koliko se sudaca usuglasimo da to bude dvotrećinska većina. Za sve ostalo je prerano pričati", rekao je. 

Bauk nije bio na spomenutom sastanku, ali je "iz druge ruke" odgovorio koji će kriteriji biti ključni pri izboru. "To su znanje, stručnost, ugled u javnosti, a posebno stav o ljudskim pravima koji korespondira s našim stavovima što bi onda odmah u startu isključilo neke članove vladajuće koalicije, a tu mislim na Domovinski pokret", naveo je. 

"Izbori još nisu raspisani"

Istaknuo je kako bi htio da se u Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu na bolji način propiše javnost rada što se tiče sudaca. Bauk je govorio i o nadolazećim unutarstranačkim izborima u SDP-u. 

"Oni nisu još raspisani, a ja imam potrebu nešto reći, ali ne oko kandidata nego oko pravila i organizacije naše stranke. Smatram da su naša pravila luđačka košulja koju smo kao stranka nametnuli svakom rukovodstvu koje bude izabrano i koje se onda trudi da to pokuša skinuti", kazao je. 

"Čudi me i militantna ustrajnost na djelu unutarstranačkih pravila koja su se u zadnja četiri ciklusa pokazala krivim i od kada smo ih uveli, samo smo gubili izbore", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.