Beba iz Istre ima prijelom lubanje, u komi je. Doznali smo što kažu roditelji

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Četveromjesečna beba s teškom ozljedom glave prevezena je u srijedu poslijepodne iz pulske u riječku bolnicu na nastavak liječenja. Policija utvrđuje okolnosti nastanka ozljeda i sve okolnosti događaja, izvijestila je Policijska uprava istarska. 

Prema zasad dostupnim informacijama, policija je u srijedu oko 15:30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu.

Neslužbeno se doznaje da je četveromjesečna djevojčica stavljena u induciranu komu te je hitno prevezena u riječku bolnicu, gdje je u Jedinici intenzivnog liječenja.

Kazneno djelo još uvijek nije isključeno, doznali smo što su roditelji rekli policiji

Kako doznajemo, policija još uvijek utvrđuje ima li ili nema elemenata kaznenog djela, odnosno kako je točno došlo do ozljede djeteta. Drugim riječima, utvrđuje se jesu li ozljede nastale u padu, je li bebu netko udario ili je posrijedi nešto treće. Obavljaju se razgovori sa svim članovima obitelji. 

Index doznaje da su roditelji rekli da dijete nije palo i da im nije jasno odakle je ta ozljeda. Kažu da je dijete bilo dobro i da je odjednom počelo teško disati.

Prema dostupnim informacijama, ništa od ranije ne ukazuje na nasilno ponašanje u obitelji iz Rovinjskog Sela.

Vještak sudske medicine sada mora utvrditi na koji je način ozljede zadobila 4-mjesečna beba koja se u ovim trenucima nalazi na intenzivnom liječenju u riječkoj bolnici. Kada se utvrdi mehanizam nastanka ozljeda, bit će moguće rasvijetliti cijeli ovaj tragični slučaj.

Kako piše N1, sve je vjerojatnija verzija prema kojoj je dijete stradalo zbog stanja u kojem je bila majka.

Istraga je u tijeku.

Uskoro opširnije

Pročitajte više