Beč: Drugi dan zasjedanja UNIDO-a

DRUGOG dana zasjedanja Glavne konferencije Organizacije UNa za industrijski razvitak (UNIDO) u Beču voditelj hrvatskog izaslanstva, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Roko Andričević, razgovarao je sa zamjenicom glavnog direktora UNIDO-a Harukom Hirose.

U suradnji s UNIDO-om Hrvatska će provesti tri nova projekta. UNIDO je za početak njihove provedbe iz proračuna ove godine odobrio financijska sredstva u iznosu od 135.000 američkih dolara, izjavio je Andričević nakon razgovora sa zamjenicom glavnog direktora UNIDO-a Hirose.

Tri nova projekta odnose se na proizvodnju biodizela, zbrinjavanje krutog otpada u priobalnim županijama a treći je korporativna društvena odgovornost. Za njihovu cjelokupnu provedbu bit će potrebna i dodatna financijska potpora privatnih investitora iz donatorskih zemalja, rekao je Andričević koji će poslijepodne govoriti na plenarnoj sjednici.

Poslijepodne će Andričević govoriti na plenarnoj sjednici.

Naša zemlja je 1992. godine postala članicom UNIDO-a i s tom organizacijom je ostvarila 14 kompletnih programa, što je potvrda intenzivne suradnje UNIDO-a i RH, rekao je Andričević u Beču.

Pročitajte više