BEČ: KONCERT DAMIRA POŠE U GRADIŠĆANSKOHRVATSKOM CENTRU

U Gradišćanskohrvatskom centru gostovao je sinoć na gitari hrvatski kantautor Damir Poša.

Repertoar koji je tom prigodom izveo sastojao se od pjesama objavljenih na devet albuma te djelomice pjesama s novog albuma koji će biti na ljeto u prodaji.

To je jedan od koncerata u nizu koji je Damir Poša održao u Beču, budući da od 1995. surađuje s jednom od najpoznatijih svjetskih tvrtaka za proizvodnju glazbenih žica "Thomastik" iz Austrije.

Kao gošća nastupila je mlada umjetnica Vivian Gjurin, otpjevala je nekoliko Pošinih pjesama na engleskom i njemačkom, a također je u sklopu koncerta održala i prvu samostalnu izložbu - 11 ulja na platnu.

Organizator koncerta bio je umjetnički direktor Gradišćanskohrvatskog centra Joseph Hartmann, koji je na kraju koncerta izrazio veliko zadovoljstvo, kako je rekao, poetikom stihova, virtuoznošću sviranja i pjevanja Damira Poše.

Posebna glazbena večer u Gradišćanskohrvatskom centru održana je u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Beču.

Damir Poša došao je u Zagreb godine 1980., gdje upisuje Srednju glazbenu školu "Pavla Markovca" - Odjel gitare. Godine 1985. započinje samostalni kantautorski rad te nastavlja sa snimanjem skladbi za glazbenu produkciju HRT-a Zagreb.

U vrijeme izlaska albuma "Bez obveze" bio je angažiran kao glazbenik u filmu Zorana Tadića "Treća žena" te je i glumio glazbenika u istoimenom filmu.

Damir Poša izdao je devet albuma i singl-CD "Suzy", u produkciji austrijske tvrtke "Thomastik", koji je njegov glavni sponzor i promotor.

(Hina) xta ymc

Pročitajte više