Bečka policija pojačala ophodnje. Islamisti su planirali napad na sirijske kršćane?

Foto: EPA

POLICIJA u Beču pojačala je u srijedu prisutnost na ulicama austrijskog glavnog grada, posebice oko vjerskih objekata sirijsko-kršćanske zajednice u Austriji, prenose austrijski mediji u srijedu. Mediji javljaju kako su, prema neslužbenim informacijama, planirani teroristički napadi na pripadnike sirijsko-kršćanske zajednice i njihove objekte u Beču.

Preko društvenih mreža proširila se informacija kako policija traga za "terenskim vozilom stranih oznaka" s četiri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena. Policija nije komentirala ove navode. Pripadnici sirijsko-kršćanske zajednice su potvrdili da je policija tijekom dana razgovarala s pripadnicima zajednice te da je ulazila u vjerski objekt ove zajednice u bečkoj četvrti Favoriten.

Policija je građane upozorila preko Twittera

Neki austrijski mediji prenose kako se kod planova napada konkretno radi o koptskoj crkvi u Austriji. Prema navodima portala Krone.at, islamističke skupine prijete pripadnicima ove zajednice zbog odbijanja da se bore u tzv. džihadu.

Tarafa Baghajati, predsjednik Inicijative muslimana Austrije, rekao je kako se i umjereni propovjednici i članovi muslimanske zajednice dulje vrijeme nalaze na udaru prijetnji islamskih ekstremista te da su u više navrata zatražili zaštitu policije.

Policija je u srijedu ujutro preko Twittera građane obavijestila o pojačanoj prisutnosti uniformiranih pripadnika policije i specijalne policije u Beču. U pozadini ovih mjera su spoznaje unutarnje tajne službe o mogućim terorističkim napadima s islamističkom pozadinom, navedeno je. U istom tvitu je priopćeno kako se za sada ne može predvidjeti duljina trajanja ovih mjera.

Pročitajte više