Bečki operni bal u znaku žute boje

BEČKI Operni bal kao susretište važnih, bogatih i lijepih ove će se godine zaodjenuti u žuto: Državna opera u središtu austrijskoga glavnog grada bit će okićena sa 45.000 žutih ruža iz Kolumbije, žute će biti i damske lepeze i kristalne krune mladih dama koje će kao ´debitantkinje´ otvoriti ´Bal nad balovima´, vrhunac fašnika.

Kad se u četvrtak, nakon ceremonije otvaranja svi nađu na plesnom podiju s pokličem ´Svi na valcer!´, započeti će još jedna bučna i glamurozna bečka noć.

Središnja figura večeri bit će glumica Pamela Anderson. Ona će biti u pratnji bečkog građevinskog poduzetnika Richarda Lugnera, a budući da se glumica boji za svoju sigurnost, vozit će je u Rolls-Roycu bivšeg američkog predsjednika Georgea Busha. Automobil je s izvornim interijerom iz 1982. dugačak 8,5 metara, a osiguran neprobojnim 22-milimetarskim staklom.

Lugnerova supruga Christine bit će zaokupljena drugim problemima. Poznata ljubiteljica krzna bit će plesna partnerica šefu Svjetske organizacije za zaštitu životinja, Danu Mathewsu. Mathews je pozvan na zahtjev Pamele Anderson, ali je morao obećati da na ´Balu nad balovima´ neće izazvati nikakav skandal.

Tko će se sve naći u Operi, ostalo je do kraja nepoznato. Zna se da će među njima biti vodeći njemački poduzetnici i austrijski politički vrh na čelu s predsjednikom Thomasom Klestilom i kancelarom Wolfgangom Schuesselom. Austrijska će televizija uživo prenositi bal punih pet sati.

Pročitajte više