Kolindi ide dobro u biznisu, njezina tvrtka lani imala dobit veću od 146.000 eura

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je predala financijsko izvješće svoje tvrtke KGK Advising & Professional Services d.o.o. za 2023. godinu te prijavila ukupan prihod od 219.3 tisuće eura i dobit od 146.9 tisuća eura.

Kako piše Jutarnji list, tvrtka je sav prihod ostvarila na izvozu. Prema financijskom izvješću, vidi se da Grabar-Kitarović ide dobro u privatnom biznisu.

Grabar-Kitarović je firmu osnovala 2022. godine te je ujedno direktorica tvrtke. Iste godine je, za manje od dva mjeseca postojanja tvrtke, firma prijavila prihod od 28.4 tisuće eura te dobit od 25.7 tisuća eura.

Niz djelatnosti

Firma bivše predsjednice osnovana je sa sjedištem na adresi stana Grabar-Kitarović u Bauerovoj ulici u Zagrebu. KGK Advising & Professional Services registriran je za niz djelatnosti, no one se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi poslovanja i upravljanja, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promidžbu, poduku u govornoj komunikaciji, piše Jutarnji list.

Temeljni kapital društva iznosi 2654 eura, a sav prihod ostvaren je od prodaje. Tvrtka bivše predsjednice nema internetsku stranicu. Jutarnji podsjeća da se Grabar-Kitarović nedavno spominjala i kao direktorica tvrtke u Engleskoj, s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Međutim, potom je otkriveno kako Grabar-Kitarović i Mesić nisu znali da su ih vlasnici firme registrirali kao direktore jer su prvo trebali imati tek funkciju savjetnika.

Pročitajte više