Begović: plaće najkasnije u petak

Predsjednik Uprave Željezare Valjaonice cijevi "Sisak" d.o.o. Damir Begović danas je na radnoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore u Sisku najavio da će "po njegovim podatcima minimalne plaće za rujan radnicima biti isplaćene najkasnije u petak".

Begović je izvijestio da se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva ubrzano izrađuje strategija razvoja crne metalurgije u Hrvatskoj te da će do kraja tjedna biti predstavljena užem kabinetu Ministarstva, koji će o njoj zauzeti načelno stajalište. Ako ono bude pozitivno, o strategiji ćemo iduće srijede i četvrtka razgovarati u Europskoj komisiji u Bruxellesu na sastanku o programima za predpristupne fondove EU-a, rekao je Begović.

Istaknuo je da prve ocjene tog programa pokazuju da Željezara Valjaonica cijevi "Sisak" ima izgleda jer je u svijetu golema potražnja za čeličnim proizvodima, a sisačka tvornica ima kvalitetnu radnu snagu koja zna proizvesti kvalitetne proizvode".

Možemo očuvati crnu metalurgiju i sisačku željezaru, a stanje se može popraviti ne prevelikim ulaganjima u tehnologiju, ocijenio je Begović. Dodao je da bi "sisačka željezara za dvije do dvije i pol godine mogla postati isplativa i poslovati pozitivno".

(Hina) xmalj ydd

Pročitajte više