Belgijski pedofil Dutroux proglašen krivim

POROTA suda u belgijskom Arlonu proglasila je u četvrtak pedofila Marca Dutrouxa krivim jer je predvodio skupinu zločinaca koji su oteli i silovali šest djevojčica te svirepo ubili četiri među njima, izvijestili su službeni izvori.

Predsjednik porote je nakon trodnevnog vijećanja u prenapučenoj sudnici pročitao odgovore članova porote na prva 243 pitanja o ulozi Dutrouxa i njegovih suradnika u zločinima što su ih počinili i za koje im se sudi. Članovi porote nisu se u potpunosti složili oko pitanja odgovornosti jednoga od Dutrouxovih suradnika, Michela Nihoula.

Dutroux, njegova bivša supruga Michelle Martin i njihova dvojica suradnika, čija su djela šokirala Belgiju i svijet prije gotovo osam godina, nisu bili nazočni u sudnici tijekom čitanja konačnog zaključka porote. Pred njima će biti pročitani kada porota odgovori na sva postavljena pitanja o njihovim zločinima te kada glavni sudac izvrši njihovu provjeru kako bi isključio bilo kakvu mogućnost nelogičnosti. Nakon toga će biti donesena presuda.

Pročitajte više