Beljak: Čestitam ljubiteljima ustaša iz gradova Spalato, Sebenico, Bencovazzo...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NA DANAŠNJI dan 1941. godine dogodila se najveća izdaja u hrvatskoj povijesti. Tog su dana naime u Rimu jednim potpisom fašističkoj Italiji predane tisuće četvornih kilometara hrvatskog teritorija.

Gotovo cijela Dalmacija, gradovi Zadar, Šibenik i Split, otoci Rab, Krk, Vis, Lastovo, Korčula i Mljet, veliki dijelovi Hrvatskog primorja i Gorskog kotara, sve je to sluganskim potpisom Ante Pavelića došlo u ruke fašističke Italije. Više o tome pročitajte OVDJE.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Facebooku je posvetio objavu tom događaju.

Beljak: Vaši djedovi i bake gotovo u cijelosti su odj**ali ustaške izdajnike

"Čestitam ljubiteljima ustaša i Pavelića godišnjicu definiranja granice Hrvatske i Italije iz 1941.!

Posebno čestitam današnjim ustašama iz gradova: Spalato, Sebenico, Trau, Bencovazzo, Vodizze, a još više onima iz grada Zadra, kojeg je Italija zauzela još prije. Na vašu žalost, a na sreću Hrvatske, tada su stanovnici tih područja, dakle vaši djedovi i bake, gotovo u cijelosti odj... ustaške izdajnike, priključili se Titu i partizanima, koji su fašiste vrlo brzo zauvijek izbrisali iz vaše, hrvatske Dalmacije koju im je Pavelić poklonio.

A potjerali su ih i još dalje, iz Rijeke, Kvarnera i Istre, te je sve to danas zahvaljujući partizanima Hrvatska, a ne Italija, kako su to Pavelić i Mussolini na današnji dan 1941. dogovorili i potpisali", napisao je Beljak.

Pročitajte više