Beljak: Ja u Crkvu više do daljnjeg ne idem!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, screenshot Facebook

SABORSKI zastupnik i šef HSS-a Krešo Beljak na Fejsu je komentirao najnovije reakcije vrha Katoličke crkve u Hrvatskoj o pedofiliji među svećenicima.

Podsjetimo, u javnosti se posljednjih dana mnogo govorilo o slučaju svećenika kojeg je nadbiskup Đuro Hranić sve do smrti držao u župi, iako je bio optužen za seksualno napastovanje djevojčica. Hranić je održao skandaloznu presicu na kojoj je branio svoju odluku.

Danas je sisački biskup Vlado Košić rekao: "Mediji promoviraju erotske filmove, a mi u Crkvi smo kao neki pedofili."

Beljak je na to sve komentirao da više neće ići u crkvu te da ondje neće puštati ni svoju djecu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ja u Crkvu više ne idem, ne puštam ni djecu tamo!"

"JA U CRKVU VIŠE DO DALJNJEG NE IDEM!

A VIŠE TAMO NEĆU PUSTITI NITI SVOJU DJECU!

Ne, niti za Uskrs, niti za Božić, niti u nedjelju niti bilo koji dan. Bolje spriječiti nego "liječiti".

A pod "liječenjem" mislim moj potencijalni i vrlo izgledni fizički obračun s pedofilčinom koji bi mi taknuo dijete i zato još bio zaštićen od svoje vjerske organizacije za koju hrvatski zakoni i tako ne vrijede.

Kada Vatikan raskrsti s tim monstrumima u svojim redovima i njihovim nadređenim Biskupima koji ih uporno štite, onda možda i promijenim mišljenje. Da, i kada i crkva počne plaćati poreze i poštivati hrvatske zakone poput svih drugih.

A sad me slobodno napadnite, vi "branitelji" takve vjere i takve religijske organizacije. Pišite da u "svakom žitu ima kukolja" i da ne treba generalizirati, pišite da Bog sve vidi i slične licemjerne gluposti kojima ćete pokušati opravdati Hranića i Košića.

Moja vjera je - ne činiti drugima što ne želiš da drugi čine tebi, pomogni slabijeg i potrebitijeg kad i koliko možeš, brani onoga tko je u manjini itd., i toga sam se uvijek držao i držat ću se koliko budem mogao. Ja na kršćanstvo gledam tako, a licemjerno branjenje i opravdavanje monstruma i pedofila ne mogu prihvatiti.

Amen", napisao je Beljak. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više