Beljak za Index: Uopće ne zavidim svećeniku kojem će Petir ići na ispovjed

Foto: FAH

"DA Marijana Petir ima išta konkretno što bi mogla o meni reći u lošem kontekstu, vjerujte mi da bi ona to i napravila, tako da ove njezine insinuacije uopće ne znam kako bih komentirao. Nisam se ni imao namjeru osvrtati na njih, ali, kad me već pitate, potpuno sam zgrožen činjenicom da je itko - a kamoli netko tko se predstavlja kao vjernik – u stanju lagati. Da. Petir svjesno laže. I uopće ne zavidim svećeniku kod kojeg će ići na ispovjed", komentirao je za Index šef HSS-a Krešo Beljak kojeg je u današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 na pik uzela Marijana Petir i intrigantno poentirala zaključkom kako je "Beljak radio i gore stvari od provaljivanja u automobile".

Nije htjela ulaziti u detalje, niti s javnošću podijeliti o kojim se to stvarima radi. (na stranu sad činjenica da je i samo neprijavljivanje kaznenog djela - ako ima spoznaje da je Beljak počinio nešto stvarno grozno - kažnjivo po Kaznenom zakonu RH.)

No, nebitno.

Beljak, kaže, nema namjeru komunicirati s Petir, ali ni nema pojma na što je danas mislila. Siguran je jedino u to da – laže.

"Pa moj lik i djelo su više puta dosad secirali do u milimetar. Stvarno ne znam što bi ona to još za mene imala za reći", kaže.

"Svojatala je stranku"

Temelj njihovog sukoba, iako se, kaže, nikada nisu posvađali, Beljak vidi u potpuno različitim svjetonazorima te modelima vođenja stranke. "Svoje stavove koji su konzervativno klerikalni ona bi preslikala na stranku, a stanku svojatala. No, to ne ide baš tako. Za razliku od nje, ja sam završio Fakultet političkih znanosti upravo na temu Stjepana Radića i izučio sve što se na tu temu dalo. Svojim licemjerjem Petir samo jasno dokazuje koliko drži do vjere koju navodno živi. O meni se zna sve. O njoj – ništa", kaže Beljak i dodaje kako su njega građani izabrali da bude gradonačelnik Samobora, dok je Petir 'svoje' izbore, na svojem terenu, u Velikoj Ludini, izgubila od nekog anonimca.

 
Ukratko, Beljak očito nije osobito impresioniran Petirkinim političkim djelovanjem, ali ne da ni na svoje.

"Sad je svima lako pametovati. Zoran Milanović nam je dao priliku, a HDZ nas je više puta prevario. I to je i ona sama navodno danas rekla u Nu2. Preuzeo sam stranku koju je trebalo konsolidirati, koja je bila u financijskim dubiozama, velikim dijelom i zbog HDZ-a koji nam je i danas dužan novce za kredit koji je podignut za troškove kampanje", ogorčen je Beljak.

No, ponavlja, nema namjeru puno komentirati današnji 'incident', samo je, kaže, ljudski zgrožen tolikom količinom licemjerja.

Pročitajte više