Benac u bolnici, ne mogu mu suditi za prijetnje bioenergetičaru hrvatske reprezentacije

NIJE IMALA sreće sutkinja Marina Boko. Danas je trebalo početi još jedno suđenje vojnom invalidu i umirovljenom časniku HV-a Vladimiru Bencu, i to za prijetnje susjedu sa splitskih Meja, bioenergetičaru hrvatske nogometne reprezentacije Denisu Bušeliću, kojeg je prije tri godine vrlo ozbiljno ranio hicem iz pištolja.

Benca je ispričala supruga i njegovateljica. Kaže da je pao i da je hospitaliziran. Nije sigurna hoće li moći pristupiti na iduće ročište zakazano za sredinu ožujka. Sutkinja Boko nije doznala što je točno s Bencem pa je zatražila da joj se u roku od osam dana dostavi liječnička dokumentacija.

"Opet ćeš plakati, skinut ću te još jedanput"

Sporna situacija dogodila se u ljeto 2010. godine, dvije godine nakon što je Benac pucao u Bušelića tijekom proslave jednog rođendana u njegovom Teniskom klubu Carpe Diem. Dok je Bušelić plivao, Benac mu je zaprijetio. "Kukavice, opet ćeš plakati kao u sudnici. Skinut ću te još jedanput", navodno mu je rekao.

S obzirom da je već imao neugodnosti, Bušelić je slučaj odmah prijavio policiji. I danas je sudu kazao da je zainteresiran za kazneni progon svog susjeda s kojim stalno ima nekakve probleme. Nije jedini.

Miljeniku pravosuđa Jaca pred izbore darovala i novi auto

Benac ima tonu postupaka, uglavnom je sve uspio riješiti u svoju korist. Talačka situacija s bivšim gradonačelnikom pala je zastaru, za upad u zgradu Policijske uprave je oslobođen jer nije poduzeo sve potrebno da ispali raketu iz zolje koju je nosio na ramenima...

Unatoč presudi za Bušelićevo ranjavanje, Benac je krajem prošle godine, neposredno uoči izbora, kao ratni vojni invalid dobio od države na dar specijalno prilagođeno vozilo, Chevrolet Epicu. Dar je uručila bivša premijerka Jadranka Kosor. 

Pročitajte više