Benčić: Ovo je scenarij da se makne HDZ, a desnica ne uđe u vladu

Foto: PIXSELL/Goran Stanzl

Sandra Benčić večeras se obratila u stožeru platforme Možemo.

Sandra Benčić drži govor u stožeru Možemo!

Objavljuje Index.hr u Srijeda, 17. travnja 2024.

"Sada smo na deset mandata. Međutim, veliki gradovi još nisu obrađeni i postoji mogućnost velikog rasta. Yeah, we did it! Veliko hvala svim građanima koji su danas u velikom broju izašli i hvala onima koji su nam dali glas i povjerenje i kojih je bilo puno više nego prije četiri godine. Hvala vam."

Potom je zahvalila svim možemovcima koji su sudjelovali u kampanji.

"Dostižno je da se HDZ skine s vlasti i da desnica ne uđe u vladu"

"Hvala vam što ste nam omogućili da budemo stranka s najvećim rastom na ovim izborima. Kako god, mi možemo biti jako zadovoljni našim rezultatom. Ono što još trebamo napraviti i ne smijemo izgubiti iz vida, da je cilj broj jedan - rušenje HDZ-a s vlasti.

Taj cilj je još uvijek ostvariv. On je još uvijek dostižan, točno u onom scenariju o kojem smo mi govorili u proteklim tjednima. Dostižno je da se HDZ skine s vlasti i da desnica ne uđe u vladu jer mi jesmo i bit ćemo brana da desnica uđe u vladu.

Međutim, ono na što sad pozivam sve političke aktere - od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali ove četiri godine da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu, da nikad neće s HDZ-om, da budu barem u jednoj stvari kao mi - da budu dosljedni i da poštuju građane ove zemlje i svoje birače i da kažu - ne HDZ-u."

"Našli smo način kako srušiti HDZ i ne podržati desnu vladu"

"U predstojećim danima još uvijek se može dogovoriti da stranka iz koalicije s najviše glasova, a to su Rijeke pravde, da oni sastave manjinsku vladu koju ćemo mi svi ostali iz parlamenta podržati. Mi smo unaprijed našim biračima rekli sve, ništa nas u tim stavovima nije poljuljalo.

Jasno smo rekli kome daju glas i kome taj glas može otići. Rekli smo - nećemo podržati desnu vladu i cilj nam je rušenje HDZ-a. Našli smo način kako napraviti i jedno i drugo. I sada je na njima odgovornost, koji su govorili da dajući njima glas, daju glas protiv korupcije. E, pa sad. Ajmo protiv korupcije, ajmo to sad srušit."

Pročitajte više